Τεχνολογία

Η WIVActive είναι μία καινοτόμος τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την WITEK για τον καθαρισμό του αέρα μέσω της χρήσης φωτός και νανοϋλικών. Η τεχνολογία WIVActive προσφέρει μία έξυπνη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης και του ανθυγιεινού αέρα σε κλειστά περιβάλλοντα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας της εταιρείας WITEK που δραστηριοποιείται στον τομέα του φωτισμού σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα. Τα προϊόντα WIVActive είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένα στην Ιταλία. Σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από το Tech Lab της WITEK και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας.

ΡΥΠΟΓΟΝΟΣ ΑΕΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Εντοπίστε το πρόβλημα για να αποφύγετε τους κινδύνους

90%

Ο χρόνος της ημέρας που βρισκόμαστε σε εσωτερικό χώρο

5x

Η ρύπανση του εσωτερικού χώρου είναι 5 φορές υψηλότερη από του εξωτερικού

350

εκατομμύρια σωματίδια εισπνέουμε κάθε λεπτό

90%

Η ποσότητα PM10 σε σύγκριση με όλα τα σωματίδια που υπάρχουν στον αέρα

Το αόρατο πρόβλημα στους εσωτερικούς χώρους

Σε κλειστούς χώρους υπάρχουν αόρατα στοιχεία τα οποία μέσω του αέρα που εισπνέουμε εισέρχονται στο σώμα μας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο κύριος περιβαλλοντικός παράγοντας κινδύνου για την υγεία του πληθυσμού.

Τα αίτια της ρύπανσης

Πολλά προϊόντα που έχουμε όλοι στο σπίτι ή στο γραφείο και τα οποία χρησιμοποιούμε συχνά αποτελούν πηγή ρύπανσης επειδή δημιουργούν επιβλαβείς ουσίες όπως: λεπτή σκόνη, μούχλα, ακάρεα, βακτήρια, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του αζώτου και μία μεγάλη οικογένεια μορίων, οι λεγόμενες «πτητικές οργανικές ενώσεις». Αυτή η κατηγορία ενώσεων (VOCs) περιλαμβάνει έναν αριθμό ουσιών, οι οποίες περιέχουν άνθρακα σε σύνθετα μίγματα και μπορούν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βλάβη στην ανθρώπινη υγεία, ακόμα και να φτάσουν σε καρκινογόνες επιπτώσεις.

Έπιπλα

Μπογιές

Διαλυτικά

Σφραγιστικά

Κόλλες

Απορρυπαντικά

Υγρά κεριά

Προϊόντα ψεκασμού

Χαλιά και μοκέτες

Καλλυντικά

Εντομοκτόνα

Σαπούνια

Οι κίνδυνοι της ρύπανσης

Το 90% της ζωής μας στην πόλη το περνάμε σε εσωτερικούς χώρους αν υπολογιστεί ο χρόνος παραμονής μας στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στο γυμναστήριο ή στο εμπορικό κέντρο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγεία μας. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατά ένα χρόνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του ότι το 90% του πληθυσμού που ζει σε αστικές περιοχές εκτίθεται σε μη ασφαλή επίπεδα ρύπων. Ο αέρας σε κλειστούς χώρους, κατά μέσο όρο είναι από 5 έως 10 φορές πιο ανθυγιεινός από τον εξωτερικό λόγω της συσσώρευσης ρύπων.

Μία ασφαλής λύση ενάντια σε ιούς και βακτήρια

Μία πατενταρισμένη και πιστοποιημένη τεχνολογία για την απολύμανση του αέρα εσωτερικών χώρων

Ουσίες που αποβάλλονται από το σύστημα

Η φωτοχημική αντίδραση που δημιουργείται χάρη στην φωτοκατάλυση επιτρέπει την καταστροφή ρύπων όπως βακτήρια, ιοί, μούχλα, VOCs, NOx και οσμές με ένα απλό, απόλυτα φυσικό ενεργό συστατικό.

Διαδικασία απολύμανσης συνεχούς ροής σε 24ωρη βάση

Το σύστημα, φιλτράροντας τον αέρα 24 ώρες το 24ωρο, εξασφαλίζει αντιμικροβιακή και αντιιική δράση, απολυμαίνοντας τον χώρο μας και διατηρώντας τον καθαρό

Καθαρισμός αέρα

Οι βλαβερές οργανικές ουσίες που προκαλούν την ατμοσφαιρική ρύπανση και αυτές που ευθύνονται για τις άσχημες μυρωδιές, αποσυντίθονται.

Αντιμικροβιακή και αντιιική δράση

Βακτήρια, ιοί και μύκητες που ακουμπούν στις επιφάνειες σκοτώνονται

Παράδειγμα εξόντωσης Κορoνοϊού

Άθικτος Ιός

Αποδυνάμωση πρωτεϊνών και γλυκοπρωτεϊνών

Αποδυνάμωση καψιδίου Ιού

Αδρανής Ιός

99,9% μείωση

Φωτοκατάλυση με ορατό φως LED από την WITEK

Η φωτοκατάλυση είναι μια διαδικασία απολύμανσης που ενεργοποιείται από τον συνδυασμό ορατού φωτός LED και διοξειδίου του τιτανίου.

Το ενισχυμένο διοξείδιο του τιτανίου (TiO2) ενεργοποιείται από το ορατό φως που παράγεται από μία ειδική πλακέτα LED βαθμονομημένη σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος ορατού φωτός που με τη σειρά του ενεργοποιεί τη διαδικασία οξειδωτικής φωτοκατάλυσης.

Η νανοτεχνολογική ουσία που εφαρμόζεται στα κεραμικά φίλτρα και στα διάφορα στηρίγματα είναι φωτοδραστική, δηλαδή ενεργοποιείται από το ορατό φως LED με βαθμονομημένο φάσμα, δημιουργώντας ελεύθερες ρίζες (μόρια που αντί να είναι ουδέτερα, φορτίζονται και γίνονται πολύ αντιδραστικά) οι οποίες προσβάλλουν τα ρυπογόνα μόρια (καθώς και τους ιούς ή τα βακτήρια) σπάζοντας τους χημικούς δεσμούς τους και υποβαθμίζοντας τα.

Ένα ειδικό φως LED φωτίζει το επικαλυμμένο με διοξείδιο του τιτανίου κεραμικό φίλτρο, ενεργοποιώντας την διαδικασία απολύμανσης της φωτοκατάλυσης.

Οι βλαβερές ουσίες που έχουν έρθει σε επαφή με την επιφάνεια του φίλτρου καταστρέφονται από ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται κατά τη φωτοκατάλυση.

24ωρη απολύμανση αέρα ασφαλούς για τον άνθρωπο

Η απολύμανση του αέρα όλες τις ώρες της ημέρας είναι σημαντική γιατί εγγυάται την συνεχή προστασία από ιούς, βακτήρια και επιβλαβείς ουσίες, ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες ώρες της ημέρας. Η τεχνολογία μας χρησιμοποιεί ένα φωτοκαταλυτικό σύστημα που ενεργοποιείται από ένα ειδικό φως LED, το οποίο εκτός από 99,9% αποτελεσματικό είναι απολύτως ασφαλές και κατά την παρουσία ανθρώπου στο χώρο και επομένως μπορεί να παραμείνει ενεργό όλο το 24ωρο. Έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να μην απελευθερώνει καμία επιβλαβή ουσία στον αέρα, σε αντίθεση με άλλα παρόμοια συστήματα, όπως αυτά που χρησιμοποιούν υπεριώδη ακτινοβολία, τα οποία κατά την χρήση τους παράγουν έστω και σε μικρές ποσότητες επιβλαβή αέρια όπως το όζον, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Ιόντα αργύρου

Τα μόρια αργύρου, μαζί με το διοξείδιο του τιτανίου αντιδρούν με τα μόρια του νερού που υπάρχουν στον αέρα και απελευθερώνουν ιόντα αργύρου, επιτρέποντας τον καθαρισμό του ίδιου του αέρα ασκώντας αντιβακτηριακή δράση ακόμα και με την απουσία φωτός.

Τα νανοσωματίδια (AgNP) απελευθερώνουν ιόντα αργύρου (Ag+)

Τα Ag+ απορροφώνται από τα παθογόνα

Τα Ag+ αναστέλλουν την κυτταρική διαίρεση και την αναπαραγωγή των παθογόνων μικροοργανισμών

Φίλτρο GearBOX

Η καρδιά του συστήματος

Τι είναι το φίλτρο WITEK GearBOX

Το GearBox είναι το στοιχείο στο οποίο ενεργοποιείται η διαδικασία φωτοκαταλυτικής απολύμανσης. Αποτελείται από ένα φίλτρο εισόδου G4, 3 κεραμικά φίλτρα με διοξείδιο τιτανίου με πρόσμιξη (πατενταρισμένο), μια βαθμονομημένη πηγή LED ορατού φωτός και έναν εξαιρετικά αθόρυβο μαγνητικό ανεμιστήρα που εγγυάται την αποτελεσματική κυκλοφορία του αέρα.

1η φάση φιλτραρίσματος

Φίλτρο G4 υψηλής πυκνότητας που επιτρέπει την μείωση κατά 90% των ΡΜ10 και έως και 40% των ΡΜ2,5. Η ποιότητα αυτού του φίλτρου επιτρέπει την παρακράτηση μεγαλύτερων σωματιδίων.

2η/3η/4η φάση φιλτραρίσματος

Τρία κεραμικά φίλτρα επιστρωμένα με ενισχυμένο διοξείδιο του τιτανίου που ενεργοποιούνται από ένα αποκλειστικό οπτικό σχήμα και εξαλείφουν μαζικά ιούς, βακτήρια και επιβλαβείς ουσίες.

Πηγή LED

Η πηγή LED που είναι εγκατεστημένη στο σώμα του GearBOX είναι βαθμονομημένη στο φάσμα του ορατού φωτός που επιτρέπει τη φωτοκαταλυτική ενεργοποίηση του φίλτρου, εξασφαλίζοντας στα εξαρτήματα το σωστό φωτισμό και την παροχή ενέργειας.

Αναρροφητικός αερισμός

Ο αυξημένος αναρροφητικός αερισμός πραγματοποιείται με τη βοήθεια ανεμιστήρα μαγνητικής αιώρησης που εξασφαλίζει την σωστή ανακυκλοφορία του αέρα στο περιβάλλον, παράγοντας ανεπαίσθητο θόρυβο.

Κεραμικό φίλτρο

Το κεραμικό φίλτρο, επικαλυμμένο με ενισχυμένο διοξείδιο του τιτανίου και φωτιζόμενο από πηγή LED σε βαθμονομημένο φάσμα, ενεργοποιεί τη διαδικασία απολύμανσης μέσω της φωτοκατάλυσης. Η κυτταρική του μορφολογία διευρύνει την επιφάνεια παρέμβασης καθιστώντας το εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Απλή και οικονομική συντήρηση

Η συντήρηση του συστήματος είναι εξαιρετικά εύκολη και φθηνή. Μία φορά το χρόνο, σε περιβαλλοντικές συνθήκες που δεν υπάρχει υπερβολική σκόνη, αφαιρέστε τα κεραμικά φίλτρα μέσα από το GearBOX και απλά ξεπλύνετε τα με τρεχούμενο νερό για 5 λεπτά και αφήστε τα να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσουν, μπορείτε να προχωρήσετε στην αναγέννηση της νανοένωσης που υπάρχει στο κεραμικό υλικό, πραγματοποιώντας ένα θερμικό κύκλο στους 200° για 2 ώρες (ακόμη και σε έναν απλό οικιακό φούρνο). Με αυτή την πολύ απλή διαδικασία, τα φίλτρα θα αναγεννηθούν και θα είναι 100% ενεργά, έτοιμα να εκτελέσουν την λειτουργία της φωτοκατάλυσης. Για να διασφαλιστεί η πλήρης βελτιστοποίηση του προϊόντος, αντικαταστήστε επίσης το φίλτρο G4 που υπάρχει στην είσοδο της εισαγωγής αέρα του GearBOX με ένα νέο. Όπως φαίνεται, η συντήρηση του προϊόντος γίνεται με μερικές πολύ απλές κινήσεις, συμβάλλοντας στην βιωσιμότητα, την ανακύκλωση των υλικών και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Τα κεραμικά φίλτρα αφαιρούνται από το GearBOX για τακτική συντήρηση που πρέπει να πραγματοποιείται, σε τυπικές περιβαλλοντικές συνθήκες, μία φορά κάθε 12 μήνες.

Τα κεραμικά φίλτρα πρέπει να ξεπλυθούν κάτω από το τρεχούμενο νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά, διασφαλίζοντας ότι είναι απαλλαγμένα από ακαθαρσίες. Μετά αφήστε τα να στεγνώσουν.

Για να αναγεννηθούν πλήρως, τα κεραμικά φίλτρα πρέπει να υποβληθούν σε θερμικό κύκλο στους 200° για περίπου 2 ώρες ακόμα και σε απλό ηλεκτρικό φούρνο.

Πλέον, τα κεραμικά φίλτρα είναι έτοιμα να εκτελέσουν την λειτουργία τους στο 100% αναγεννημένα, μόλις τοποθετηθούν ξανά στο GearBOX.

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας

η σημασία της έρευνας

Η αποκλειστική και μη αναπαραγώγιμη τεχνολογία, την καθιστά μοναδική στο είδος της

Η εγκυρότητα της λειτουργίας της τεχνολογίας μας επιβεβαιώνεται από τις πιστοποιήσεις που έχουμε λάβει από ανεξάρτητα πιστοποιημένα ιταλικά και ξένα εργαστήρια. Όλες οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έχουν αποδείξει την λειτουργικότητα του συστήματος υγιεινής που χαρακτηρίζεται από την αποτελεσματικότητα του στην καταστροφή και εξάλειψη ιών, βακτηρίων και επιβλαβών ουσιών.

Αποκλειστική πατέντα για το νανοϋλικό

Τα κεραμικά φίλτρα έχουν επίστρωση με βάση το διοξείδιο του τιτανίου (TiO2) εμπλουτισμένο με άζωτο (Ν) και άλλα χημικά στοιχεία που υπόκειται σε μυστικότητα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το νανοτεχνολογικό υλικό έχει μειώσει το ενεργειακό επίπεδο Eg = 2,7eV-2,9eV και επομένως είναι σε θέση να ενεργοποιηθεί σε χαμηλότερα ενεργειακά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μπορεί να εκμεταλλευτεί σημαντικά ακόμη και ορατά μήκη κύματος.

Αποκλειστική πατέντα για την παραγωγική διαδικασία

Το να έχεις την δυνατότητα να κάνεις την διαδικασία επίστρωσης που βασίζεται σε νανοσωματίδια αναπαραγωγική και επομένως σταθερή είναι μια πολύ απαιτητική εργασία.
Χρησιμοποιώντας ειδικούς φούρνους για την επίστρωση και την επεξεργασία της επιφάνειας μας επιτρέπει μία ασφαλή τοποθέτηση του νανοσύνθετου υλικού.

Αποκλειστική πατέντα της φωτοκαταλυτικής λειτουργίας

Το σύστημά μας χρησιμοποιεί ένα επαναστατικό οπτικό σχήμα για να αποκτήσει μεγαλύτερη ομοιογένεια και πολύ χαμηλή πτώση πίεσης, κάτι που είναι απαραίτητο για τα συστήματα φιλτραρίσματος

Αποκλειστική πατέντα της πλακέτας LED βαθμονομημένου φάσματος

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στον τομέα του φωτισμού για περισσότερα από 20 χρόνια επέτρεψε την ανάπτυξη ενός φασματικού σχήματος φωτός LED βαθμονομημένου σε προσαρμοσμένες συχνότητες προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα όσον αφορά την ενεργοποίηση των νανοϋλικών που υπάρχουν στο σύστημα Wivactive.

Πιστοποιήσεις

η σημασία των επιστημονικών αποτελεσμάτων